Rijbewijspoint Nederland rijopleidingen - FAQ - Auto rijopleiding

FAQ Auto rijopleiding


Wat kost een vrijblijvende rijtest?

De rijtest voor het autorijbewijs kost € 69,- en duurt 100 minuten. De rijtest is altijd vrijblijvend en hiervoor heb je geen theoriecertificaat nodig. Bij deze rijtest word gekeken hoe je feeling is voor het autorijden, hoeveel rijlessen je nodig hebt en wat de kosten van de rijopleiding gaan bedragen. Hierdoor weet je hoe lang de opleiding gaat duren en wanneer je het praktijk examen kunt gaan doen, maatwerk dus! Vanaf 1 november 2011 mag je reeds de rijtest doen met 16,5 jaar en mag je al de auto rijlessen nemen en met 17 jaar afrijden voor het auto praktijk rijexamen!


Hoe snel kan ik mijn rijbewijs halen?

Bij V.O.C. Limburg spoedopleiding is het reeds mogelijk een spoedcursus auto rijbewijs te volgen in een week, naar wens ook in 10 dagen of dat de rijlessen worden verdeeld over een periode van 2-10 weken met aansluitend het praktijk examen. Zo kan je snel starten en spoedig daarna zelf gaan rijden met je rijbewijs! Wel dien je bij het volgen van een rijleskamp vooraf dan je theorie certificaat in je bezit te hebben. Vanaf 1 november 2011 mag je al de auto rijlessen nemen met 16,5 jaar en met 17 jaar afrijden voor het auto praktijk rijexamen!


Krijg ik altijd dezelfde rij instructeur?

Ja. Het is belangrijk om je rijopleiding te volgen bij een vaste en deskundige instructeur waarbij jij je op je gemak voelt en die jou zo goed mogelijk voorbereid voor je rij examen.


Wat heb ik nodig als ik praktijk examen ga doen?

Je mag vanaf 17 jaar deelnemen aan het praktijkexamen.


Moet ik mijn theorie certificaat reeds hebben voordat ik ga lessen?

Nee. Je dient in het bezit te zijn van het theorie certificaat als je op het praktijkexamen gaat. Het is verstandig om tijdens de rijlessen tijdig te starten met studeren en het certificaat te halen. Je kan dan immers de theoretische kennis makkelijker in de praktijk toepassen waardoor je praktijk situaties sneller kunt beoordelen en oplossen. Hierdoor heb je uiteindelijk minder lessen nodig en kun je meer geld besparen, sneller afrijden en waardoor de slagingskans de eerste keer veel groter is! Wel dien je bij het volgen van een rijleskamp vooraf in het bezit te zijn van je theorie certificaat.


Wat kost een complete rijopleiding en losse rijlessen?

Het auto rijbewijs kan bij V.O.C.Limburg Rijopleiding reeds worden behaald vanaf € 875,- inclusief gratis theorie online cursus en praktijkexamen met examengarantie. Na afloop van de rijtest weet je dus precies wat je rijopleiding kost en waar je aan toe bent. Zo voorkom je verrassingen achteraf. Betaling kan geschieden per bank of contant aan de instructeur en is mogelijk in termijnen te voldoen. De losse rijlessen kosten € 46,00 en duurt 50 minuten inclusief 5 minuten evaluatie.


Wat houdt de Examengarantie in?

Uiteraard gaan we er vanuit dat je meteen de eerste keer slaagt voor je rijbewijs aangezien we tenslotte werken met maatwerk. Toch kan het gebeuren dat op het examen blijkt dat je nét je dag niet hebt. Doordat V.O.C. Limburg spoedopleiding de autorijopleiding standaard aanbiedt met een examengarantie kun je dus altijd met een gerust hart op herexamen gaan en kom je niet meer voor dure verrassingen te staan. Op deze manier heb je wel wat ruimte over om wat extra geadviseerde rijlessen te nemen. De examengarantie is 12 maanden geldig en gaat in bij de eerste rijles.


Kan ik meteen van start in mijn eigen regio?

Ja, je kunt direct bij ons van start met een vrijblijvende rijtest en vervolgens gaan starten met de rijopleiding. Hierdoor kun je tevens op een korte termijn je spoedcursus auto rijlessen in Limburg volgen en met aansluitend je praktijk examen. V.O.C. Limburg biedt de auto rijlessen aan in de regio’s Maastricht, Heerlen en Parkstad, Roermond, Weert, Venlo en Sittard – Geleen.;-p:


Kan ik zelf bepalen wanneer ik les krijg?

Ja, de lesuren worden in overleg tussen jou en de rij-instructeur ingepland, je kunt lessen wanneer het jou het beste uitkomt zodat je eventueel een snelcursus auto rijbewijs op maat kunt volgen.


Ik heb al rijervaring via een andere rijschool, kan ik dan toch bij V.O.C. Limburg Rijopleidingen terecht?

Ja, dat kan altijd uiteraard! Bij ons kan je altijd instromen op je eigen aanvangsniveau en naar wens met minder rijlessen snel je rijbewijs halen. V.O.C. Limburg biedt spoed rijopleidingen aan voor zowel beginnende als meer ervaren leerlingen. Dankzij de rijtest weet je direct waar je aan toe bent en stap je altijd in op je eigen niveau.

V.O.C. Limburg
V.O.C. Limburg rijopleidingen