Rijbewijspoint Nederland rijopleidingen - FAQ - Motor rijopleiding

FAQ Motor rijopleiding


Wat kost een vrijblijvende motor rijtest?

De motor rijtest kost Ä 85,- en duurt 100 minuten. Voor de rijtest heb je geen theoriecertificaat nodig als je in het bezit bent van het autorijbewijs. Bij deze rijtest word bekeken hoe de feeling is voor het motorrijden, hoeveel rijlessen er nodig zijn en wat de kosten van de rijopleiding gaan bedragen. Hierdoor weet je hoe lang de opleiding gaat duren en wanneer je de examens kunt doen.


Hoeveel categorieŽn motorrijbewijs zijn er?

Er zijn twee categorieŽn. De eerste is de lichte categorie (250 cc). Als je het rijbewijs hebt behaald met deze beperkte bevoegdheid dan mag je een motorfiets besturen van maximaal 25kw gedurende een periode van 2 jaar. De tweede categorie is de zware categorie. Je moet dan 21 jaar of ouder zijn. Als hiervoor slaagt dan mag je op alle motorfietsen rijden.


Hoe snel kan ik mijn motor rijbewijs halen bij V.O.C.Limburg Motorrijopleiding?

Het is mogelijk om deel 1 al †in twee dagen te halen en deel 2 in twee tot drie dagen te halen afhankelijk van de persoonlijke aanleg en feeling voor het motorrijden. Het examen sluit altijd aan op de rijlessen. Hiernaast kun je ook een opleiding volgen van 2-8 weken afhankelijk waar jezelf voor kiest.


Wat kost een losse motor rijles?

De prijs van een losse motor rijles bedraagt Ä 49,50 per 50 minuten, echter is het nemen van een lessenpakket voordeliger, de korting hierin bedraagt maar liefst Ä 50,-


Wat kost een complete rijopleiding?

Afhankelijk van jouw rijervaring kun je al een motor rijbewijs rijopleiding inclusief rijexamens AVB en AVD en theorie-online cursus vanaf Ä 975,- volgen. Indien men gebruik wilt maken van een examengarantie naar keuze is het mogelijk om deze bij te kopen tegen een beperkte meerprijs van Ä 75,-. Dankzij de bijgenomen examengarantie van V.O.C. Limburg Motor rijopleiding kun je je naar wens indekken voor een eventueel herexamen.†Na afloop van de motor rijtest weet je dus precies wat de rij opleiding kost en hoe snel je het motor rijbewijs in Limburg kan gaan halen. Zo voorkom je verrassingen achteraf. Betaling kan geschieden per bank of contant en is mogelijk in termijnen te voldoen.


Kan ik meteen van start in mijn eigen regio?

Ja, je kunt bij V.O.C. Limburg Motorrijopleidingen direct bij ons van start met een vrijblijvende rijtest. Hierdoor kan je snel in Limburg het motor rijbewijs halen. Onze motor rijschool verzorgd de eventuele spoed motor rijlessen in de regioís Heerlen en Parkstad, Maastricht, Sittard Ė Geleen, Roermond, Weert en Venlo.


Kan ik zelf bepalen wanneer ik les krijg van mijn vaste instructeur?

Ja, de lesuren worden bij V.O.C. Limburg motor rijopleidingen in goed overleg tussen jou en de rij-instructeur ingepland, je kunt dus motor rijlessen wanneer het jou het beste uitkomt zodat je het motorrijbewijs in Limburg eventueel met spoed motor rijlessen kunt volgen. Het is ook belangrijk om je rijopleiding te volgen bij een vaste ervaren instructeur waarbij jij je op je gemak voelt en die jou zo goed mogelijk voorbereid voor je rij examens.


Moet ik de theorie in mijn bezit hebben voordat ik ga lessen?

Nee, je kunt de praktijk rijlessen volgen zonder dat je in het bezit bent van het† theoriecertificaat. Je moet dan wel in het bezit zijn van een autorijbewijs. Het theoriecertificaat moet je kunnen tonen als je op examen gaat voor Deel 2, de verkeersdeelneming AVD.


Moet ik de motorspullen al zelf vooraf aanschaffen?

Nee, je kunt bij V.O.C. Limburg motor rijopleidingen gratis gebruik maken van alle maten helmen, jassen en (regen-)broeken. Het enige waar je zelf voor moet zorgen zijn schoenen met enkel bescherming, een eigen spijkerbroek en bij voorkeur eigen handschoenen die je ook op de rijschool kunt kopen. We hebben ook speciale helmmutsjes die je op de rijschool kunt kopen voor als je een leenhelm wilt gebruiken.


Wat heb ik nodig als ik praktijk examen AVB en AVD ga doen?

Bij het AVB examen dien je een geldig rijbewijs te overleggen, of als je niet in het bezit bent van een auto rijbewijs, het theorie certificaat samen met een geldige legitimatie. Verder dien je bij het AVD examen naast het auto rijbewijs of legitimatie bewijs ook over een geldig theorie certificaat te beschikken, deze is 1 jaar geldig. De praktijk examen oproepkaart heeft de rij-instructeur bij zich samen met de Eigen verklaring. Vanaf 18 jaar mag je deelnemen aan deze praktijk examens.


Ik heb al rijervaring via een andere rijschool, kan ik toch bij V.O.C. Limburg motor rijopleidingen terecht?

Ja, onze rijschool biedt rijopleidingen aan voor zowel beginnende als meer ervaren leerlingen. Dankzij de rijtest weet je direct waar je aan toe bent en stap je altijd in op je eigen niveau en kun je het aantal lessen nemen welke je nog nodig hebt.

V.O.C. Limburg
V.O.C. Limburg rijopleidingen