Rijbewijspoint Nederland rijopleidingen - FAQ - Theorie

FAQ Theorie


Hoe vraag ik mijn theorie examen aan?

Je dient het theorie examen zelf te reserveren via de website www.cbr.nl De kosten van het theorie examen bedragen € 33,40 en dienen vooraf per bank via Ideal te worden betaald.


Wat heb ik nodig als ik mijn theorie examen ga doen?

Het volgende heb je nodig voor deelname aan het theorie-examen:

Je dient ongeveer 30 minuten voor aanvang van het theorie-examen aanwezig te zijn. Vanaf 16,5 jaar mag je deelnemen aan het theorie-examen.


Moet ik mijn theorie certificaat reeds hebben voordat ik ga lessen?

Nee, als je een spoedcursus voor het auto rijbewijs bij V.O.C. Limburg spoedopleiding wenst te volgen van een aantal weken bestaat de mogelijkheid om het certificaat te behalen gedurende de opleiding, echter dient men het certificaat in het bezit te hebben bij het praktijk examen.

Ja, als je met de versnelde rijopleiding autorijlessen wilt starten bij ons via het Rijbewijskamp Limburg van 1 of 2 weken dien je het theoriecertificaat reeds in je bezitten te hebben voordat je aan de opleiding kunt beginnen.

Voor de spoedopleiding  motor rijbewijs is het van belang dat je voor het tweede examen, het AVD, beschikt over een theoriecertificaat tenzij je geen autorijbewijs hebt, dan heb je het theorie certificaat vooraf reeds nodig om de rijlessen te kunnen volgen.


Kan ik meteen van start met de theorie online cursus?

Ja, nadat je de rijtest hebt gedaan en gaat starten met de rijopleiding kan je direct de toegangscode krijgen voor onbeperkt de theorie te leren en theorie examens te oefenen.


Hoelang is het theorie certicaat geldig?

Het theorie certificaat heeft vanaf 1 november 2011 voor de categorie auto en motor een geldigheidsduur van 1,5 jaar


Is de theorie cursus altijd gratis?

Nee,volg je de rijopleiding bij V.O.C. Limburg rijopleidingen dan krijg je de theorie cursus gratis bij het te nemen lespakket. Les je niet bij V.O.C. Limburg Rijopleidingen,maar wil je wel gebruik maken van deze uitgebreide online cursus dan betaal je hiervoor € 59,-


Waaruit bestaat de theorie on line cursus?

De uitgebreide online theoriecursus bestaat uit:

Zorg ervoor dat je de theorie beheerst, je haalt dan ook het maximale uit je praktijklessen.


Wanneer kan ik mijn auto theorie examen doen?

Voor diegenen die vanaf 1 november nog de leeftijd hebben van 16 jaar kunnen dan reeds het theorie examen aanvragen voor het auto rijbewijs via de site www.cbr.nl

V.O.C. Limburg
V.O.C. Limburg rijopleidingen